De perfecte aubergine en kip parmigiana

De perfecte aubergine en kip parmigiana

Dit recept is geliefd bij zelfs de meest aubergine-avers. Laagjes smeltende mozzarella, zachte aubergines, een stevige tomatensaus en Parmezaanse kaas maken dit gerecht tot een absolute favoriet. 

 

Ingrediënten - voor 4 personen:

2 rode uien, 1 stokje selderij, 1 grote wortel, 2 teentjes knoflook - fijngehakt (ik gebruik mijn keukenmachine).
2 blikken tomaten
1 eetlepel balsamico azijn

1 theelepel oregano
2 grote kipfilets
2 grote aubergines - in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik gesneden
250 g zak geraspte mozzarella kaas
1 bosje basilicum
100 g Parmezaanse kaas
Een handvol panko paneermeel
1 eetlepel olijfolie en gehakte peterselie (ik gebruik diepvries)

Doe de uien in een pan en fruit ze in een eetlepel olijfolie en zorg ervoor dat ze niet verbranden. Voeg de selderij, wortels en knoflook toe en bak nog een paar minuten. Voeg de tomaten, oregano, azijn en kruiden toe. Kook ongeveer 20 minuten.

Bak intussen de kip 7-8 minuten in een hete pan en zet hem dan in de hete oven om af te bakken (of laat hem verder garen op het fornuis).  Hoe lang dit duurt hangt af van de grootte van de kipfilet, de mijne deed er nog 10 minuten over. In hapklare stukken gesneden

Verhit een koekenpan - bestrijk met olijfolie. Bak de aubergines beetje bij beetje tot ze zacht zijn.  

Meng 30g Parmezaanse kaas met het broodkruim, de olijfolie, het zout en de gehakte peterselie.

Bestrijk een grote ovenschaal met olijfolie en verdeel wat tomatensaus over de bodem.  Scheur de basilicum erover.  Leg de helft van de aubergines en de kip op elkaar, dan een laagje tomatensaus. Bedek met 1/3 van de Parmezaanse kaas en de mozzarella. Herhaal het proces.  Werk deze keer af met de mozzarella en de Parmezaanse kaas, en bestrooi met het broodkruimelmengsel.  

Bak ze 30-40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.